YooSeon Lee, geboren in Seoul, Zuid Korea, begon al op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Na haar studie in Seoul kwam ze in 1994 naar Europa, waar ze eerst in Wenen bij prof. Michael Krist en vervolgens vanaf 1998 in Berlijn bij Prof. Lapitskaja studeerde. Na haar eindexamen (Diplom) vervolgde ze haar studie in Essen aan de “Folkwang Hochschule” bij prof. Boris Bloch. In april 2005 behaalde ze haar “Konzertexamen” met “Auszeichnung” na een uitvoering van Beethovens vijfde pianoconcert met de Bergische Symphoniker.

 

YooSeon heeft vele concoursen gewonnen, onder andere verschillende jeugdconcoursen in Korea. Maar ook is ze prijswinnaar van diverse concoursen in Europa, bijvoorbeeld een Diploma bij het International Competition in Porto (Portugal 1996), Sonderpreis bij het Arthur-Schnabel-Wettbewerb in Berlijn, een Diploma bij het International Maria-Canals-Competition in Barcelona, Spanje en een Diploma bij het Internationaler Beethoven Klavierwettbewerb in Wenen.

 

Al op jonge leeftijd had YooSeon haar eerste concerten (1985). Sindsdien treedt ze regelmatig op, bijv. in de Schönburgsaal (Wien), in het Steinway-Haus (Berlijn) en het Musikinstrumentenmuseum (Berlijn). Samen met het Sinfonie Orchester Berlin gaf YooSeon meermaals concerten in de Philarmonie in Berlijn, zo speelde ze o.a. het eerste pianoconcert van Tschaikowsky, Mozart’s concert in C KV 467, het derde pianoconcert van Beethoven en het tweede pianoconcert van Liszt.

 

Samen met Niek van Oosterum heeft ze het quatre-mains duo “duet con moto” opgericht. Samen speelden ze o.a. het concert voor twee piano’s en orkest van Mozart (in Wittenberge), op het Mozart Festival in Prenzlau, op het Ruhr-Festival en op concerten in Berlijn.